Serge Heijnen zet streep onder zijn handbalcarrière

Afbeelding ter illustratie
Handballer Serge Heijnen stopt na afloop van dit seizoen met handballen.
De speler van Limburg Lions geeft lichamelijk ongemak als belangrijkste reden aan voor zijn besluit om te stoppen. "Als ik wakker word, voelt mijn lichaam aan als dat van een 35-jarige", geeft de uit Schinnen afkomstige Heijnen op de site van de club aan.

Met 28 jaar stoppen

Het presteren op topniveau heeft zijn tol geëist. Zes keer per week trainen en het spelen van wedstrijden, en twee langdurige knieblessures hebben de 28-jarige speler doen besluiten om aan het einde van het seizoen de handbalschoenen definitief op te bergen.

De tripel in 2015

Heijnen kwam als 17-jarige speler bij de Lions terecht. Zijn grootse successen behaalde hij onder trainster Monique Tijsterman. In het seizoen 2014/2015 weet Heijnen met Limburg Lions de tripel te halen; zowel de BENE-League, de Nederlandse beker en het landskampioenschap werd gewonnen.

Laatste prijs mogelijk de landstitel

Heijnen is op dit moment met de Sittardse club nog in de race voor een finaleplaats in de strijd om het landskampioenschap. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Aalsmeer. Op 4 juni wordt in de Stadssporthal in Sittard de laatste competitiewedstrijd tegen Volendam gespeeld. Bij het behalen van de finale om het landskampioenschap komen er voor de Limburger nog maximaal drie wedstrijden bij.