Trainer Robin Gielen blijft bij HandbaL Venlo

Robin Gielen geeft aanwijzingen © Orange Pictures
Robin Gielen is ook volgend seizoen de trainer van kersvers landskampioen HandbaL Venlo. Gielen zet op korte termijn zijn handtekening onder een overeenkomst voor één seizoen.
Dat maakte Gielen maandagavond bekend in het L1-programma AvondGasten Sport.

Contractverlenging

Onder Gielen werd HandbaL Venlo afgelopen zaterdag voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van Nederland door te winnen van VOC Amsterdam. Gielen staat sinds 2017 aan het roer bij de vrouwen van HandbaL Venlo. "We hebben gekeken hoe we ervoor staan, of de groep het in mij ziet zitten en of er nog ruimte is om door te gaan", vertelt hij over zijn contractverlenging.

Coronavirus

Gielen zat samen met speelster Pien de Swart aan tafel bij AvondGasten Sport. De Swart had wat last van haar stem na het grote feest van afgelopen zaterdag. "Het kampioenschap betekent veel voor ons. We werken er eigenlijk al drie jaar naartoe, maar het coronavirus heeft ons twee jaar afgenomen. Ik denk dat we terecht kampioen zijn en het als club hebben verdiend." Gielen hoeft niet lang te denken over de kracht van zijn team. "Het team zelf, het zijn geen individuen. Ze willen echt voor elkaar werken."

Sporthal

Het succes van HandbaL Venlo betekent ook dat de club groeit. Onder meer thuisbasis Sporthal Craneveld wordt genoemd als verbetpunt voor de Venlose club. "Je hebt geen faciliteiten om er dit soort wedstrijden te spelen, het is topsportonwaardig", zegt Gielen. Voorzitter Benjamin Maas ziet ook de mogelijkheid tot verbetering van de thuisbasis. "Samen met gemeenten, onderwijs, andere partners en andere verenigingen moeten we een topsporthal neerzetten. Dat is een heel belangrijk iets. Persoonlijk zou ik in Venlo-Zuid een hal neerzetten waarin je je als stad kunt neerzetten, misschien wel in combinatie met het voetbalstadion."
Voorlopig blijft HandbaL Venlo spelen in Sporthal Craneveld. Voor de Europese wedstrijden wijkt het uit naar een andere sporthal.