Patrick Pflücke kondigt vertrek bij Roda JC aan

Patrick Pflücke in actie in de wedstrijd tegen Excelsior © Orange Pictures
Patrick Pflücke verlaat Roda JC Kerkrade. De Duitser wil een volgende stap in zijn carrière gaan zetten.
Dat zegt de middenvelder in een bericht op Instagram.

Aflopend contract

Het vertrek van Pflücke komt niet geheel onverwachts. De Duitser had in Kerkrade een aflopend contract en stak zijn ambities niet onder stoelen of banken. Op zijn sociale media bevestigt hij nu zijn vertrek: "Ik heb me de afgelopen twee jaar enorm ontwikkeld als persoon en speler. Dat heb ik aan Roda te danken. Daarom is het voor mij tijd om de volgende stap in mijn carrière te zetten."

Vaste waarde

Pflücke kwam in 2020 over van KFC Uerdingen. In zijn eerste seizoen werd hij direct een vaste waarde in het elftal van Jurgen Streppel. Hij speelde in totaal 36 wedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde en zes keer een doelpunt voorbereidde. Afgelopen seizoen was Pflücke nog belangrijker voor Roda JC met 14 doelpunten en 15 assists in 41 wedstrijden. Pflücke wilde met Roda JC promoveren, maar dat lukte niet. In de play-offs was Excelsior te sterk: "Het is jammer dat we dit jaar niet samen de Eredivisie hebben gehaald, maar we hebben de afgelopen twee jaar zeker laten zien wat een ongelooflijke club we zijn. We hebben geweldig voetbal gespeeld."

Toekomst

Waar Pflücke zijn toekomst ligt, is nog niet bekend. De afgelopen maanden maakten meerdere Eredivisieclubs, waaronder SC Heerenveen en Sparta Rotterdam, hun interesse kenbaar in de Duitser. De middenvelder zegt sowieso nog afscheid te komen nemen van de supporters.