Lions te sterk voor Bevo in handbalderby

De derby tussen Lions en Bevo © PubliciteitVisie
Kembit-Lions heeft de handbalderby tegen Herpertz Bevo Hc gewonnen. De ploeg uit Sittard-Geleen was in eigen sporthal duidelijk de sterkste tegen de ploeg uit Panningen: 38-23.
Door de overwinning blijft Kembit-Lions in de race om een plek in de play-offs om de landstitel. Voor Bevo is er slechts nog een theoretische kans op de play-offs.

Gelijk op

In de beginfase gingen beiden ploegen gelijk op. Dat veranderde na tien minuten. Toen wist de ploeg van Christoph Jauernik voor het eerst een aantal punten voorsprong te nemen: 9-5. Daarna bleef het verschil een aantal minuten rond de vier punten. In de laatste tien minuten voor rust wist Lions het gat te vergroten. Uiteindelijk leidde de ploeg uit Sittard-Geleen met 19-11 bij de rust.

Kantelen

In de tweede helft ging Lions door met scoren. Bevo, onder leiding van interim-trainer Danny van Katwijk, wist de wedstrijd niet meer te kantelen. Het verschil werd al snel meer dan tien punten waardoor de wedstrijd ook gespeeld was. Uiteindelijk won Lions de derby met 38-23.

Stand

Lions staat na de zege nog steeds op de derde plek in de HandbalNL League. Koploper Volendam en nummer twee Aalsmeer wonnen zaterdagavond ook hun wedstrijden. Volendam heeft nu 14 punten, Aalsmeer 12 punten en Lions staat door de derbyzege op 11 punten. Volgende week speelt Lions de belangrijke wedstrijd tegen Aalsmeer in de strijd om plek twee. Alleen de nummers een en twee mogen in de play-offs strijden om de landstitel.