Martens verliest met Barcelona finale Champions League

Lieke Martens baalt na de verloren finale © ANP
Het is Lieke Martens niet gelukt om voor het tweede jaar op rij de Champions League te winnen met FC Barcelona. In de finale was Olympique Lyon met 3-1 te sterk.
Martens, die terugkwam van een blessure, speelde een halfuur mee.
Sterkestart
De finale van de Champions League voor vrouwen was er vooraf een om naar uit te kijken. FC Barcelona en Olympique Lyon gelden namelijk als grootmachten in het vrouwenvoetbal. Lyon kende een sterke start tegen de titelverdediger en kwam al na zes minuten op voorsprong via Amandine Henry. Na een kwart wedstrijd stonden de Françaises al met 2-0 voor via Ada Hegerberg. Olympique Lyon had duidelijk de overhand in de wedstrijd en kwam kort na de drinkpauze zelfs op 3-0. Ditmaal was Catarina Macario de doelpuntenmaakster.

Martens

Daardoor leek de finale, die werd gespeeld in Turijn, al vroegtijdig beslist. Barcelona kwam voor rust nog wel op 1-3. De aansluitingstreffer werd gescoord door Alexia Putellas. In het eerste kwartier na rust creëerde Barcelona te weinig kansen en dus besloot trainer Jonatan Giraldez onder meer Lieke Martens te brengen. De Limburgse was net op tijd hersteld van een hamstringblessure om in de finale te kunnen meespelen. Barcelona kreeg nog wel wat kansen, maar scoren deed het niet meer. Daardoor pakte Olympique Lyon voor de achtste keer de Champions League.