Ferry de Regt zegt met prijs op zak betaald voetbal vaarwel

Ferry de Regt (rechts) als speler van Helmond Sport in 2020. © Orange Pictures
Voetballer Ferry de Regt heeft zaterdag een punt achter zijn 16 jaar lange carrière in het betaald voetbal gezet.
De verdediger uit Venlo deed dat op de reservebank van zijn Duitse werkgever SV Straelen. Straelen en De Regt legden zondag beslag op de eindzege in de Niederrheinpokal, door verrassend SV Wuppertal te verslaan (1-0).

Regionalliga

De Regt (33) speelde de laatste twee seizoenen van zijn loopbaan bij Straelen, in de Regionalliga West, ofwel het vierde niveau in de Duitse voetbalpiramide. Het leeuwendeel van zijn carrière stond De Regt echter binnen de Limburgse provinciegrenzen onder contract.

Trots

"Na 16 mooie seizoenen speel ik vanmiddag mijn laatste wedstrijd uit mijn carrière", zo schreef de mandekker zaterdagochtend op Facebook. "Met trots kijk ik terug op een bijzondere tijd, met als hoogtepunten twee promoties bij VVV-Venlo."

VVV-Venlo en Fortuna Sittard

Na de jeugdopleiding van de club doorlopen te hebben, debuteerde hij in 2006 in de hoofdmacht van VVV, waarmee De Regt enkele jaren pendelde tussen de eerste divisie en Eredivisie. In 2012 verkaste hij naar eerstedivisionist Helmond Sport en in de jaren die volgden speelde hij in diezelfde competitie voor Fortuna Sittard, TOP Oss en opnieuw Helmond Sport, om daarna nog de overstap naar Straelen te maken.

346 duels

De Regt droeg bij verschillende clubs, waaronder Fortuna, de aanvoerdersband. In totaal stond hij in maar liefst 346 officiële duels binnen de lijnen en scoorde de kopbalspecialist 33 doelpunten. Of hij, nu hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, in een andere functie terugkeert in het betaald voetbal, is nog niet duidelijk.