Problemen voor Verstappen in slot kwalificatie, pole Leclerc

Max Verstappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen begint de Grand Prix van Spanje op de tweede startpositie. Terwijl in het slot van de kwalificatie zijn Red Bull-bolide dienst weigerde, snoepte Charles Leclerc hem de poleposition af.
Op het Circuit de Barcelona-Catalunya sloeg de WK-leider in zijn laatste rondje toe. Verstappen had op dat moment de snelste tijd op de borden staan en toen Leclerc hem passeerde, kon hij door problemen met het DRS-systeem de snelste ronde van de Monegask niet meer pareren.

'Jammer'

"Ik kon mijn laatste ronde niet afmaken, het is jammer", aldus Verstappen pal na de kwalificatie. Zijn achtervleugel opende niet op het moment dat dat wel had moeten gebeuren, waardoor de gang uit zijn bolide verdween. Verstappen plaatste ook nog een positieve noot. "Het is gezien de gang van zaken dit weekend goed dat we op de eerste startrij staan. Maar ik had graag die laatste ronde afgemaakt."

Spin

Leclerc gold als favoriet voor poleposition, maar hij leek zo'n vijf minuten voor de ontknoping zichzelf uit te schakelen met een spin. Uiteindelijk begint de Ferrari-coureur dus voor zijn titelrivaal op de eerste startrij. Achter Leclerc en Verstappen start Carlos Sainz (Ferrari) in het derde startvak en begint George Russell (Mercedes) de race als vierde, vóór nummer vijf Sergio Perez (Red Bull).

WK

Verstappen, die de vorige twee GP's dit seizoen wist te winnen, is op dit moment de nummer twee in het wereldkampioenschap. Leider Charles Leclerc zag zijn voorsprong op de Limburger in de afgelopen weken wel slinken tot 19 punten.

Live

De GP van Spanje begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.