'Mark van Bommel vervolgt zijn weg bij FC Antwerp'

Mark van Bommel kan twee jaar tekenen bij FC Antwerp © Orange Pictures
Mark van Bommel vervolgt zijn trainersloopbaan vrijwel zeker bij FC Antwerp. Er zou daar een tweejarig contract voor hem klaar liggen.
Dat melden zowel De Gazet van Antwerpen als De Telegraaf zaterdagochtend.

Uitdaging

In de Belgische havenstad ligt een enorme uitdaging voor de 45-jarige coach te wachten. De ambiteuze eigenaar Paul Gheysens wil niets liever dan een serieuze aanval op de gevestigde orde èn landskampioen Club Brugge. Iets waarin de huidige coach Brian Priske niet is geslaagd. De Deen haalde wel Europees voetbal, maar kon het elftal niet verder brengen.

Nederland

Vastgoedmagnaat Gheysens zou met komst van Mark van Bommel volledig op de Nederlandse toer gaan. Eerder werd al bekend dat Andries Ulderink als assistent-trainer de overstap maakt van FC Twente. De link zit in de aanwezigheid van Marc Overmars, als technisch directeur van de club. Overmars werd afgelopen seizoen weggestuurd bij Ajax na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag rchting vrouwelijke medewerkers van de club.

Overmars

Van Bommel en Overmars speelden jaren samen in het Nederlands elftal. De technische baas was in 2013 ook één van de coryfeëen die in actie kwamen voor het All Star Team tijdens de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel.

Sleeping Giant

Na zijn debuut als hoofdcoach bij PSV in de zomer van 2018 en na een heel sterke start in Eindhoven moest Van Bommel in december 2019 daar toch het veld ruimen. In de zomer van 2021 werd Mark van Bommel trainer van het Duitse Vfl Wolfsburg, waar hij in oktober vorig jaar werd ontslagen. Daarna bleef het lang rustig rond de ambitieuze coach, die de afgelopen tijd ook in verband werd gebracht met Racing Genk en Club Brugge. De 'sleeping giant' FC Antwerp lijkt nu zijn volgende halte te gaan worden in zijn trainersloopbaan.