Kevin Hofland blijft trainer van Willem II

Kevin Hofland coacht zijn spelers tijdens Willem II-FC Utrecht (3-0). © Orange Pictures
Voetbaltrainer Kevin Hofland blijft de komende twee seizoenen eindverantwoordelijke bij Willem II. Hij tekent in Tilburg tot de zomer van 2024.
De oefenmeester stapte half maart van dit jaar in bij de Tilburgers na het vertrek van Fred Grim, maar kon degradatie niet voorkomen.

Promotie

Ondanks een sterke eindsprint met 10 punten in de laatste 5 wedstrijden moest Hofland met zijn ploeg op de slotdag via een 17e plek op de ranglijst rechtstreekse degradatie incasseren. Desondanks ziet coach uit Brunssum, wel voldoende mogelijkheden om ook op een divisielager te blijven werken in Tilburg. 'Ik koester de omgang met de mensen en wil dus met spelers, staf, medewerkers, supporters en sponsoren vol overtuiging voor promotie naar de Eredivisie gaan.’ zo laat Hofland op de website van de club weten.
Vertrouwen
Ook de onlangs aangestelde technisch directeur Teun Jacobs is blij dat Hofland zijn ambities in Tilburg waar wil maken ‘Het was onze hoogste prioriteit om Kevin voor de club te behouden, hij is een ambitieuze en moderne trainer en heeft aangetoond spelers te kunnen inspireren om als een team samen te werken. Daarnaast is hij tactisch sterk en heeft hij veel oog voor de mens achter de voetballer. Dat maakt Kevin een professionele, veelzijdige en uiterst prettige collega om mee samen te werken. We geven hem graag het vertrouwen om samen met ons toe te werken naar een terugkeer van Willem II in de Eredivisie.’

Eredivisie
Dat kan Hofland gaan doen bij een club die financieel gezond is en niet extreem terug zal gaan qua begroting. Hij zal de komende dagen hard aan de slag gaan om de technsche staf én de selectie op orde te krijgen. Half juni begint hij aan de eerste training op weg naar een seizoen Keuken Kampioen Divisie. De competitie die nu al wordt gezien als de sterkste sinds jaren, met Willem II ongetwijfeld als één van de grote favorieten in de strijd om directe promotie.