Verstappen: 'Nog niet in balans in warm Spanje'

Max Verstappen tijdens de vrije training in Barcelona. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft op het hete asfalt van het Circuit de Catalunya nog niet de juiste balans gevonden in zijn Red Bull.
"Het was lastig, ook vanwege de hitte. Er is duidelijk nog werk te doen als het gaat om de snelheid over één ronde", zei de wereldkampioen na de trainingen voor de Grote Prijs van Spanje.

Middenweg

De coureur eindigde als derde in de eerste oefensessie en als vijfde in de tweede. In beide trainingen was Charles Leclerc sneller in zijn Ferrari. "De long runs zagen er behoorlijk goed uit, dus daar ben ik wel tevreden over. We moeten een middenweg vinden. Het is hier zwaar voor de banden en we zijn er duidelijk nog niet uit wat de balans betreft. We weten in ieder geval dat het warme weer zo aanhoudt, dus weten we ook hoe we verder moeten werken", aldus de Limburger.

Sneller

Het is Verstappen duidelijk dat het sneller moet met oog op de kwalificatierace zaterdag. Het verleden heeft uitgewezen dat een goede startpositie belangrijk is op het circuit van Barcelona. De coureur die van poleposition start, wint meestal ook de race. In de tweede training waren ook de Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton sneller dan Verstappen. "Om die reden moeten we werken aan de snelheid over één ronde", zei hij.

Pakket

Red Bull is een van de weinige teams zonder grote 'upgrade' voor de Grote Prijs van Spanje. Ferrari en Mercedes hebben wel een flink pakket aan aerodynamische wijzigingen doorgevoerd in de hoop meer snelheid te vinden. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton, die dit seizoen nog geen rol van betekenis speelt in het kampioenschap, reageerde uitgelaten op de vorderingen. "We zijn nog niet de snelste, maar wel op weg. Dit is de eerste keer dat we het rechte stuk konden rijden zonder stuiteren", zei hij.
Hamilton won de laatste vijf jaar de Grote Prijs van Spanje. In 2016 won Verstappen en was hij jongste winnaar ooit van een Formule 1-race.

Pitlane

In het L1-programma Pitlane blikken presentator Sem Caelen en F1-analist Xavier Maassen alvast vooruit naar de Grand Prix van komende zondag.