Verstappen vijfde in tweede training Spanje

Max Verstappen © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de vijfde tijd gereden.
De wereldkampioen zag de Ferrari's en verrassend genoeg ook de Mercedessen sneller rijden op het Circuit de Catalunya. Hij klokte 1.20,006 in zijn Red Bull en was ruim 3 tienden langzamer dan Charles Leclerc (1.19,670), die evenals in de eerste training de snelste was.

Mercedes en Ferrari

Opvallender waren de tijden van George Russell en Lewis Hamilton. Het duo van Mercedes kon dit seizoen nog niet tippen aan Ferrari en Red Bull. Russell noteerde de tweede tijd (1.19,787), zevenvoudig wereldkampioen Hamilton de derde (1.19,874). De Spaanse thuisrijder Carlos Sainz was in zijn Ferrari ook nog een fractie rapper dan Verstappen (1.19,990).

Sergio Pérez

Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen, reed de zevende tijd. De Mexicaan ontbrak in de eerste training omdat Red Bull de Est Jüri Vips de kans gaf kilometers te maken in een Formule 1-wagen.

'Is maar een training'

Het team van Mercedes relativeerde op Twitter al tijdens de sessie de tijden van Russell en Hamilton. "Het is maar een training, het is maar een training", luidde de boodschap op Twitter. Niettemin waren de verrichtingen van de Mercedes-coureurs bemoedigend en mogelijk het resultaat van de aerodynamische 'upgrade' van de auto.

Banden

Ook Ferrari voerde een stevig pakket aan veranderingen door in de auto, terwijl Red Bull alleen wat deed om de relatief zware wagen wat lichter te maken. De coureurs reden in de tweede training hun snelste ronden op de zachte banden en wisselden in het tweede deel van de sessie naar mediums. Op die banden reden ze wat langer door en was Verstappen wel iets sneller dan Leclerc.
De Monegask leidt na vijf races het kampioenschap met 19 punten voorsprong op Verstappen, die de vorige twee races won. Zaterdag is de kwalificatierace, waarin de startvolgorde wordt bepaald voor de race op zondag.

Pitlane

In het L1-programma Pitlane blikken presentator Sem Caelen en F1-analist Xavier Maassen alvast vooruit naar de Grand Prix van komende zondag.