Handbal Venlo op jacht naar landstitel

HandbaL Venlo is klaar voor het binnenhalen van de landstitel © Publiciteitvisie
Handbal Venlo kan zaterdagmiddag in een uitverkocht eigen huis op jacht gaan naar de landstitel.
De Venlose handbalsters hebben zich een week geleden in een uitstekende uitgangpositie gemanoeuvreerd. In Amsterdam werd medetitelkandidaat VOC met 23-24 verslagen. De twee beste handbalploegen van Nederland bepalen in een best-of-three wie er landskampioen van de eredivisie gaat worden.

Vertrouwen in de ploeg

Trainer Robin Gielen heeft er het volste vertrouwen in dat zijn ploeg het spel van de eerste helft in Amsterdam kan doortrekken. De Venlose ploeg bouwde middels een sterke verdediging halverwege de wedstrijd een voorsprong van zeven doelpunten op. Daarmee werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 23-24 overwinning.

Uitverkochte hal

Dat de strijd om de landstitel in Venlo en omstreken leeft bewees de kaartverkoop. De beschikbare toegangskaarten waren binnen enkele uren verkocht. In totaal kunnen zaterdagmiddag zo'n 500 toeschouwers het duel in sporthal Craneveld bijwonen.

Mogelijk opvolger van Swift Roermond

Mocht het team van Robin Gielen er in slagen om de landstitel naar Limburg te halen, dan is dat de eerste prijs in de geschiedenis van de club. De laatste landstitel van een Limburgse club dateert van 24 jaar geleden. Het roemruchte Swift Roermond haalde in het seizoen 1997-1998 de landstitel naar Limburg. In totaal veroverde Swift Roermond 19 keer de landstitel en wist de ploeg zes keer de nationale handbalbeker in de prijzenkast te zetten.