VVV-Venlo licht koopoptie Sem Dirks

VVV-Venlo heeft Sem Dirks definitief vastgelegd. © Website VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft Sem Dirks definitief overgenomen. De centrale verdediger werd het afgelopen halfjaar gehuurd van AZ met een optie tot koop. De Venlonaren hebben die koopoptie gelicht.
De 21-jarige Dirks heeft een contract voor twee seizoenen getekend, met een optie voor nog een extra seizoen. Dat meldt de eerste divisionist via de clubkanalen.

Huur

Dirks werd afgelopen winter gehuurd van de Alkmaarders. Sindsdien was hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Jos Luhukay. De mandekker is blij dat hij de komende jaren bij VVV-Venlo mag spelen.

Goed ontvangen

"Ik ben hier heel goed ontvangen afgelopen winter en voelde me eigenlijk direct op mijn plek", zegt hij. "Het is jammer dat ik in de laatste fase van het seizoen geblesseerd was, maar ik ben blij dat ik veel wedstrijden heb kunnen spelen. Ik kijk ernaar uit om ook de komende jaren het shirt van VVV te dragen en me hier verder te ontwikkelen."

Afscheid

De Venlonaren nemen verder afscheid van zes spelers. Delano van Crooij, Tobias Pachonik, Stan van Dijck en Wassim Essanoussi krijgen geen nieuw contract aangeboden in De Koel. Daarnaast ziet VVV huurlingen Nick Venema en Rayan El Azrak terugkeren naar FC Utrecht.