Andere teamgenoot voor Verstappen in eerste vrije training

Max Verstappen op het vernieuwde circuit in Melbourne. © Red Bull Content Pool
Het team van Red Bull geeft de Estse coureur Jüri Vips vrijdag de kans zich te laten zien in de Formule 1. De 21-jarige Vips mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Barcelona de Red Bull-auto van Sergio Pérez besturen.
De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen neemt het stuur daarna weer over. Jüri Vips rijdt normaal gesproken in de Formule 2. Hij staat na drie wedstrijden op de achtste plaats in het klassement.

Debuut

Vips maakt sinds eind 2018 deel uit van het opleidingsprogramma van Red Bull. De coureur uit Estland mocht eind vorig jaar al voor het Formule 1-team testen in Abu Dhabi. "Zo blij dat ik bij Red Bull mijn debuut kan maken in een Formule 1-weekeinde", schrijft Vips op Instagram. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben voor de kans die ze me hebben gegeven."

Nyck de Vries

Meerdere teams geven vrijdag een test- of reservecoureur de kans in de eerste vrije training. Zo mag de Nederlander Nyck de Vries voor Williams rijden en de Poolse routinier Robert Kubica stapt in de Alfa Romeo. De Vries, wereldkampioen in de elektrische raceklasse Formule E, vervangt in de eerste sessie van een uur de Thai Alexander Albon. De 37-jarige Kubica neemt het stuur over van de Chinees Zhou Guanyu, die in de tweede training terugkeert in de auto.

Pitlane

In het L1 programma Pitlane blikken presentator Sem Caelen en F1-analist Xavier Maassen alvast vooruit naar de Grand Prix van komende zondag. Het programma is donderdag vanaf 17.00 uur te volgen via alle kanalen van L1 en 1Limburg.