Max Verstappen gaat voor derde winst op rij

Max Verstappen op het circuit in Miami. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen gaat na zijn winst in Italië en Miami op voor zijn derde achtereenvolgende zege in de Formule 1. De Limburgse wereldkampioen bevindt zich op bekend terrein. In 2016 won hij in zijn allereerste race voor Red Bull op het Circuit de Catalunya bij Barcelona.
Verstappen was destijds de eerste Nederlandse winnaar én de jongste winnaar ooit van een grand prix.

Herinnering

Mocht Verstappen komende zondag winnen dan scoort hij de tweede hattrick in zijn carrière. Vorig jaar won hij achtereenvolgens de Grands Prix van Frankrijk, Oostenrijk en Stiermarken. "Ik heb weer veel zin in racen in Barcelona. Ik bewaar veel mooie herinneringen aan die eerste zege in 2016, toen ik 18 was", zei Verstappen in aanloop naar de zesde race van dit seizoen.

Data

Verstappen won de race in 2016, maar daarna nooit meer. De laatste vijf jaar won Lewis Hamilton. Dat wil Verstappen veranderen. "Het circuit van Barcelona kennen we ook heel goed vanwege de vele testraces die we hier de afgelopen jaren hebben gedaan, dus in tegenstelling tot Miami hebben we een aanzienlijke hoeveelheid data om te gebruiken in aanloop naar de race. Hopelijk kunnen we het momentum van de laatste races vasthouden."

Rusland

De organisator van de koningsklasse in de autosport liet woensdag weten de Grote Prijs van Rusland later dit jaar niet te vervangen door een andere race. Daardoor bevat de Formule 1-kalender dit seizoen 22 in plaats van 23 races. De race in Sotsji zou op zondag 25 september verreden worden.

Pitlane

In het L1 programma Pitlane blikken presentator Sem Caelen en F1-analist Xavier Maassen alvast vooruit naar de Grand Prix van komende zondag. Het programma is donderdag vanaf 17.00 uur te volgen via alle kanalen van L1 en 1Limburg.