'Langer verblijf Hofland bij Willem II hangt in de lucht'

Kevin Hofland coacht zijn spelers tijdens Willem II-FC Utrecht (3-0). © Orange Pictures
Het is goed mogelijk dat coach Kevin Hofland langer aan het roer blijft bij Willem II. De gedegradeerde club uit Tilburg gaat met de trainer in gesprek om die positie ook aankomend seizoen in te vullen.
Volgens algemeen directeur Martin van Geel en technisch directeur Teun Jacobs is Hofland de eerste trainer met wie de club in gesprek gaat over de trainerspositie, zo meldt het Brabants Dagblad.

Goed gedaan

"Ik heb al bij de aanstelling van Kevin gezegd dat we sowieso met hem om de tafel zouden gaan als hij het goed zou doen in de laatste wedstrijden", zegt Van Geel. "En dat is gebeurd. Twee maanden geleden had ik een heel hard hoofd in handhaving en uiteindelijk hadden we het op de laatste speeldag nog kunnen redden als er een klein beetje hulp van buitenaf was gekomen."

Eerste Divisie

Hofland liet zelf ook al weten in principe langer bij Willem II te willen blijven en 'zich niet te groot te voelen om in de Eerste Divisie te werken'. De oefenmeester uit Brunssum werd midden maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Fred Grim en ondertekende een contract tot het eind van het seizoen.

Eindsprint

Ondanks een knappe eindsprint, waarin Hofland en Willem II tien punten pakten in de laatste vijf duels, kon hij degradatie uit de Eredivisie niet verijdelen. Dat was onder meer te wijten aan zijn voormalige werkgever Fortuna Sittard, dat op de slotdag het vege lijf redde met een cruciale 0-1 uitzege bij NEC.