Ultee analyseert: 'Positie twee keer ter discussie gesteld'

Fortuna Sittard coach Sjors Ultee kijkt vooruit naar het duel met Feyenoord © Orange Pictures
Fortuna Sittard handhaafde zich zondag op heroïsche wijze in de Eredivisie. Een dag later blikt coach Sjors Ultee uitgebreid terug op een, op zijn zachtst gezegd, turbulent seizoen.
Zo stelde de trainer twee keer zijn eigen positie ter discussie, omdat hij twijfels had of hij wel de juiste man op de juiste plaats was. "Toen heeft de clubleiding gezegd: geen denken aan! Al degraderen we, dan gaan we nog met jou verder."

Inhaalrace

Fortuna won met 0-1 bij NEC en blijft daardoor in de Eredivisie. Vooral in de tweede seizoenshelft pakte de club uit Sittard veel punten, om zich vervolgens dus pas in de allerlaatste speelronde in veilige haven te schieten. Zo'n inhaalrace met een selectie die pas in de loop van het seizoen op peil wordt gebracht, willen Fortuna en Ultee aankomend seizoen hoe dan ook voorkomen.

Prioriteiten

De trainer hoopt vóór de seizoensstart over een Eredivisie-waardig basiselftal te kunnen beschikken. En Ultee wijst nog een prioriteit aan voor het aankomend seizoen: de velden.

Interesse?

Het is duidelijk dat de nog altijd pas 34-jarige Ultee ook voor andere clubs een interessante trainer kan zijn. Heracles Almelo en de staf van Manchester United werden als mogelijke bestemmingen genoemd, maar die interesse werd volgens Ultee nooit concreet. Hij verwacht ook komend seizoen gewoon bij Fortuna aan de slag te gaan. Maar eerst is het tijd voor ontspanning en, ook niet onbelangrijk, zijn verjaardag volgende week.