Inger Smits wint met club EHF European League

Inger Smits juicht na een doelpunt © Orange Pictures
Handbalster Inger Smits heeft met haar club SG BBM Bietigheim de EHF European League gewonnen.
In Denemarken versloegen Smits en haar teamgenoten thuisploeg Viborg HK met 20-31.

Ongeslagen

Zonder ook maar één enkele nederlaag in de EHF European League nam SG BBM Bietigheim de beker mee naar huis. Het is voor de ploeg van de uit Geleen afkomstige Smits de eerste Europese hoofdprijs. In de halve finale werd Herning-Ikast Håndbold met één doelpunt verschil verslagen (33-34).

Uitzonderlijke reeks

Smits en haar Zuid-Duitse ploeg zijn dit seizoen aan een uitzonderlijke reeks bezig . De gewonnen finale was de 50ste overwinning van Bietigheim in alle competities. De laatste nederlaag dateert van maart 2021 tegen Borussia Dortmund. Opvallend is dat Inger Smits toen in het veld stond namens Borussia Dortmund. Smits leidde het team uit Dortmund in het seizoen 2020/2021 nog naar de landstitel. In de zomer van 2021 stapte ze over naar Bietigheim.

DHB Pokal

Eerder dit seizoen behaalde Bietigheim ook al het landskampioenschap en werd de Supercup gewonnen. Over twee weken kan Smits de vierde prijs van dit seizoen pakken. De ploeg speelt dan de Duitse bekerfinale.

Smeets trainer van BFC

Jo Smeets is volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van eredivisieploeg BFC. De Belgische oefenmeester volgt bij de Beekse club Maurice Canton op. Canton krijgt bij BFC een functie in de jeugdopleiding.

Bevo HC

De 62-jarige Smeets was tot begin dit seizoen trainer van Bevo HC. De BENE-Leagueploeg en Smeets namen na tegenvallende resultaten in de BENE-League afscheid van elkaar.