Fans onthalen Fortuna-spelers: 'Nog nooit meegemaakt'

De fans vierden samen met de spelers de handhaving © L1 (Maurice Jessen)
Meer dan duizend uitzinnige fans hebben zondagavond bij het Fortuna Sittard Stadion de spelers feestelijk onthaald na de gewonnen wedstrijd tegen NEC. De Sittardenaren zijn daarmee verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie.
De spelersbus arriveerde tegen 19:30 uur in Sittard. Daar hadden zich meer dan duizend supporters verzameld om de handhaving met de spelers te vieren.

Nog nooit meegemaakt

Jong en oud wilden dat moment niet missen. Een uitgelaten sfeer, vuurwerk en iedereen blij. Voor een jonge fan kreeg de dag nog een gouden randje toen hij de keepershandschoenen van Yanick van Osch kreeg. De spelers van de Sittardse club wisten niet wat hen overkwam. "Ongelofelijk, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit soort taferelen zie je alleen als je kampioen wordt", reageert aanvaller Zian Flemming.

Alle clubliederen gezongen

De spelers stonden driekwartier op de dubbeldeksbus. Samen met de fans werden alle Sittardse clubliederen meegezongen. Zian Flemming, die het enige doelpunt maakte, was de smaakmaker door het roepen van teksten door de megafoon. De aanvaller zorgde met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen voor de winnende treffer.
Fortuna won zondagmiddag met 1-0 van de Nijmegenaren en dat was genoeg om ook volgend seizoen als enige Limburgse club in de Eredivisie te blijven spelen.