Einde seizoen voor BAL na nederlaag tegen Feyenoord

Afbeelding ter illustratie © iStock
Basketbal Academie Limburg (BAL) heeft in de play-offs van de BNXT League met 90-69 verloren bij Feyenoord. Door de nederlaag zit het seizoen voor de club uit Weert erop.
BAL nam een kleine bonus mee vanuit de heenwedstrijd in Weert. Die wedstrijd eindigde in een 69-68 overwinning voor de Weerter basketbalmannen.

Sterke start

BAL kwam in Rotterdam goed uit de startblokken. De mannen van Radenko Varagic wisten al snel een gaatje te slaan met Feyenoord. Een verschil van negen punten was het grootste verschil in het voordeel van BAL. Richting het einde van het eerste kwart kwam Feyenoord dichterbij en dus besloot BAL het eerste kwart met 25-22 voorsprong. In het tweede kwart waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en leek het, net als afgelopen woensdag in Weert, weer een spannende wedstrijd te worden. Feyenoord leidde uiteindelijk bij rust: 46-42.

Verschil

In het derde kwart was Feyenoord sterker dan de ploeg uit Weert. De eerste minuten van het kwart gingen beide ploegen nog gelijk op, maar bij een stand van 50-46 maakten de Rotterdamers het verschil. Feyenoord was even niet te stoppen en vergrootte het verschil naar 16 punten: 62-46. Het bleek een bepalende fase in de wedstrijd. BAL kwam nog wel iets terug maar stond na het derde kwart met 68-55 achter.

Sterke fase

In het vierde kwart kende ook BAL een sterke fase waarin het een aantal punten achter elkaar scoorde. Daardoor kwam de ploeg van Varagic terug tot acht punten achterstand. De spanning die daardoor terugkwam in de wedstrijd duurde echter maar heel even. Feyenoord liep weer uit en won uiteindelijk met 86-67, waardoor BAL is uitgeschakeld in de play-offs van BNXT League en ook het seizoen ten einde is.