Vreugde bij Fortuna na handhaving: 'Extreme spanning'

Deroy Duarte viert de handhaving © Orange Pictures
De opluchting is groot bij Fortuna Sittard. De club wist zich zondag met een zege bij NEC te handhaven in de Eredivisie.
Dat zorgde voor een groot Sittards feest in Nijmegen.

Extreem

Trainer Sjors Ultee verscheen met een schorre stem voor de camera van L1. "Vooraf was het megaspannend, de eerste helft viel de spanning nog wel mee en tweede helft was extreem qua spanning. We voelen ons verantwoordelijk voor de hele club en ik ben heel trots op de groep hoe ze elke week die druk hebben gedragen."

Zwaar jaar

Speler Mats Seuntjens was ook zichtbaar opgelucht. "Het was een slechte wedstrijd, maar die ene goal is voor ons goud waard geweest." Seuntjens keek al voorzichtig terug op afgelopen seizoen. "Het is een zwaar jaar geweest. Er zijn heel veel dingen gebeurd. De opluchting is gewoon groot."

Transfer

Zian Flemming was weer eens belangrijk voor Fortuna Sittard. De aanvaller zorgde met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen voor de winnende treffer. "Het moet nog een beetje landen." Flemming was ook duidelijk over zijn toekomst: "Ik denk dat het mijn laatste duel was voor Fortuna en het kan denk ik ook niet mooier dan dit."