Robin Frijns vijfde in tweede ePrix-race in Berlijn

Frijns in de auto van Envision Racing. © Orange Pictures
Robin Frijns is in de tweede race van het ePrix-weekend in Berlijn als vijfde geëindigd. De Maastrichtenaar startte van P2, maar werd kort na de start door wereldkampioen Nyck de Vries ingehaald.
De Mercedes-coureur pakte ook Edoardo Mortara en liet zich niet meer van de leiding verdringen.

Finalist

Frijns was zondagmorgen in de groepskwalificatie als tweede geëindigd en mocht vervolgens gaan strijden om de polepositie. Hij schakelde achtereenvolgens Felix Antonio da Costa en André Lotterer uit en moest het in de finale opnemen tegen Edoardo Mortara van Rokit Venturi Racing. De Italiaan was een halve seconde sneller dan Frijns en mocht van pole positie starten.

Tempelhof

De coureur van Envision Racing verloor bij de start één plaats en moest nog enkele plaatsen prijsgeven toen een groot aantal coureurs op circuit op het oude vliegveld Tempelhof gebruik maakte van de attack mode. Toen Frijns ook acht minuten over meer vermogen beschikte, won hij een plaats.

Stuivertje wisselen

Terwijl Nyck de Vries zijn voorsprong op de rest van het veld langzaam vergrootte en het veld achter hem voortdurend stuivertje wisselde, begon Frijns aan een aanval op Oliver Rowland. Die aanval slaagde. Vanaf de zesde plaats probeerde hij in de laatste ronde Antonio Félix da Costa van de vijfde plaats te verdringen. De Portugees probeerde dat te verhinderen, maar kon niet voorkomen dat Robin Frijns uiteindelijk als vijfde over de finish kwam.

Stand wereldkampioenschap

De vijfde plaats levert de Maastrichtenaar tien punten op voor het wereldkampioenschap. Hij heeft nu 81 punten en staat daarmee vijfde in de rangschikking. De Belg Stoffel Vandoorne voert met 111 punten het klassement aan.