Winst voor Lions en Bevo in HandbalNL-League

Afbeelding ter illustratie © Publiciteitsvisie
Kembit Lions en Herpertz Bevo hebben goede zaken gedaan in de HandbalNL-League. Beide ploegen wonnen zaterdag hun duels met ruime cijfers.
Zij blijven in de race voor een plaats bij de beste twee ploegen, die in een onderlinge strijd uitmaken wie met de landstitel aan de haal gaat.

Lions

Kembit Lions moest het in eigen huis opnemen tegen Hurry Up uit Zwartemeer. Het team van coach Christoph Jauernik stond na nauwelijks tien minuten al met 6-1 voor en leek niets te duchten te hebben van de mannen uit Zwartemeer. Lions speelde zijn spelletje, maar zag de tegenstander terugkomen en het verschil verkleinen tot 12-10. Daarna schakelde Lions een tandje bij en sloot de eerste helft met een voorsprong van vier doelpunten af: 17-13.

Tweede helft

Na de thee controleerde Lions het spel tegen het team van trainer Joop Fiege en nam steeds meer afstand van Hurry Up. Met nog een kwartier te spelen stond Lions met 26-20 voor en liep daarna uit tot 31-20. Jauernik liet daarna doorwisselen, maar greep in toen Hurry Up in korte tijd drie keer scoorde en het verschil verkleinde.
De wedstrijd in de Stadssporthal eindigde in een 36-26 overwinning voor de Sittardenaren. Ondanks deze zege was Robin Leunissen niet echt tevreden met het resultaat. "Als je naar de score kijkt, was het goed, maar we maakten teveel kleine fouten, rondden slecht af en in de dekking klopte het niet altijd."

Forse winst Herpertz Bevo

De handballers van Bevo kregen in Sportarena De Heuf in Panningen het puntloze Quintus op bezoek. Bevo stond al snel met 7-4 voor tegen de hekkensluiter uit Kwintsheul. Het team van coach Danny van Katwijk bouwde gestaag verder aan de voorsprong en ging met 19-13 rusten.
In de tweede helft liep het verschil snel op. Terwijl Bevo het ene na het andere doelpunt maakte, was Quintus nauwelijks in staat te scoren. Vijftien minuten voor tijd stond Bevo met 30-17 voor, maar dat was voor de handballers uit Panningen geen reden gas terug te nemen. De ploeg voerde de score flink op en sloot het duel met een 39-20 overwinning af.

Stand

Lions heeft negen punten uit zeven wedstrijden en staat derde in de rangschikking. De Sittardenaren hebben heeft één punt achterstand op Aalsmeer, dat thuis met 29-23 verloor van Volendam. Bevo is vierde met acht punten.

Zaterdag Limburgse derby

Zaterdag staat de Limburgse derby in de HandbalNL-League op het programma. Lions en Bevo spelen dan in Sittard tegen elkaar. Geen van beide teams kan zich puntverlies veroorloven.