HandbaL Venlo verslaat VOC Amsterdam in bloedstollend duel

Robin Gielen coacht HandbaL Venlo naar winst op VOC © Orange Pictures
De vrouwen van HandbaL Venlo hebben de eerste wedstrijd van de strijd om het landskampioenschap gewonnen. In een bloedstollend duel in Sporthal Elzenhagen in Amsterdam versloeg het team van coach Robin Gielen VOC met 23-24.
VOC Amsterdam was in eigen huis favoriet tegen de Venlose handbalsters, maar moest het opnemen tegen een team dat nooit eerder om de landstitel gespeeld had. De Noord-Limburgse vrouwen waren tot op het bot gemotiveerd in de wedstrijd, waarin pas na vier minuten het eerste doelpunt viel.

Controle

De thuisploeg opende de score, maar in een mum van tijd was de stand weer gelijk en na 3-3 namen de Venlose vrouwen tot grote verrassing van het publiek afstand van het team van coach Rachel de Haas. HandbaL Venlo had controle over de wedstrijd, kwam met 5-12 voor en deelde een mentale tik uit aan de tegenstander. De Amsterdamse handbalsters hadden het in de aanval lastig tegen de Venlose vrouwen en hadden de pech dat Liza Roovers haar doel met verve verdedigde. Met 7-13 werd de eerste helft afgesloten.

VOC agressiever

In de tweede helft was VOC agressiever in de dekking en HandbaL Venlo had moeite door de verdediging van het Amsterdamse team te komen. In een time out kreeg VOC van de coach de opdracht over de linkerkant te spelen. De wedstrijd werd grimmiger, maar Venlo liep uit tot 10-17. VOC kwam terug tot 12-17, waarna Becky van Nijf aan de noodrem trok en met rood werd weggestuurd.
HandbaL Venlo leek te verslappen, VOC kwam meer in zijn eigen spel en wist de achterstand tot 16-18 te verkleinen. Het tempo bleef hoog en nadat VOC nog slechts een goal achterstond, sloegen de Venlose vrouwen een gat van drie doelpunten: 17-20. VOC kwam echter opnieuw dichterbij en bij 19-20 leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. HandbaL Venlo liep opnieuw uit en na de 20-23 van Lianne van Sleeuwen leek de wedstrijd beslist. Dat was buiten de waard gerekend, want VOC strafte de Venlose fouten genadeloos af en kwam terug tot 22-23. De Venlose handbalsters hielden in de slotfase het hoofd koel en versloegen hun Amsterdamse opponent met 23-24.

Beslissing

Met de overwinning in de uitwedstrijd tegen VOC kunnen de vrouwen van HandbaL Venlo volgende week zaterdag in eigen huis landskampioen worden. Gaat VOC in Venlo met winst aan de haal, dan valt een week later in Amsterdam de beslissing.