Wout Poels laat zich opnieuw zien in Giro

Wout Poels © George Deswijzen
Wout Poels heeft zich zaterdag opnieuw van voren laten zien in de Ronde van Italië. De renner uit Blitterswijck maakte voor de tweede dag op rij deel uit van de kopgroep.
De ritzege leverde het de Limburger niet op, die ging naar de Belg Thomas de Gendt. In Napels won hij de sprint van de kopgroep. Wout Poels eindigde als achtste.

Tweede keer

Voor de renners in de Giro stond voor de tweede dag op rij een heuvelrit op het programma. Dit keer in en rondom Napels. Na een halfuur koers ontstond een omvangrijke kopgroep van 21 renners. Daarin ook Poels, die voor de tweede etappe op rij mee zat in de vlucht van de dag.
Vrijdag nog samen met Tom Dumoulin, dit keer als enige Limburger. Dumoulin besloot na zijn inspanning van vrijdag om in het peloton te blijven. Hij eindigde als 73ste. Naast Poels zaten ook onder meer Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, favorieten voor de etappezege, in de kopgroep.

Tempo

Het peloton gaf de kopgroep niet heel veel ruimte, waardoor het tempo in de etappe redelijk hoog lag. Op 46 kilometer van de finish besloot Van der Poel om met een versnelling het kaf van het koren te scheiden. Poels kon het tempo volgen, maar enkele renners wilden niet meerijden met Van der Poel. Daarna ontstond een nieuwe kopgroep met onder meer Thomas de Gendt, maar zonder Poels. De kopgroep wist het verschil te vergroten tot 40 seconden op een groep met naast Poels ook onder meer Van der Poel en Girmay. Uiteindelijk bleek De Gendt de snelste van de vier overgebleven koplopers.