Robin Frijns: blij met resultaten, minder blij met Berlijn

Frijns in de auto van Envision Racing. © Orange Pictures
Met zes van de zestien races op de teller staat de uit Maastricht afkomstige Robin Frijns er uitstekend voor in de Formule E.
De nummer vier in de strijd om de wereldtitel lijkt zich, samen met het trio Stoffel Vandoorne, Jean-Eric Vergne en Mitch Evans qua puntenaantal los te rukken van de concurrentie. Maar Frijns zelf tempert de verwachtingen rondom zijn titelkansen.

'Het kan niet slechter'

Dit weekend komt de coureur van Envision Racing tweemaal in actie in Berlijn, op het terrein van het voormalig vliegveld Tempelhof. Vorig seizoen zag hij daar door pech in de ontknoping zijn laatste hoop op de wereldtitel in rook opgaan. Dat moet dit jaar anders, vindt ook Frijns. "Ik hou meer van de echte stratencircuits, maar hopelijk gaat het dit jaar beter dan vorig jaar. Eigenlijk kan het ook niet slechter dan vorig jaar."

Pluspunt

De Limburger kan zich daarbij vastklampen aan het kwalificatieformat dat sinds dit seizoen in de Formule E geldt en vooral op een 1-tegen-1 knockoutsysteem gebaseerd is. De sterke kwalificatierijders, onder wie Frijns, komen in dat format bovendrijven. "Dat is een groot pluspunt en ik hoop dat we de vorm kunnen vasthouden, en zo altijd in de top acht kunnen starten en punten kunnen pakken."