Sterke Dumoulin en Poels laten zich zien in Giro

Afbeelding ter illustratie
Tom Dumoulin en Wout Poels waren de smaakmakers in de spectaculaire zevende etappe van de Giro d'Italia.
Dumoulin eindigde knap als vierde, nadat hij ploeggenoot Koen Bouwman hielp aan de overwinning.

Oranje

Koen Bouwman won de rit voor medevluchters Mollema en Formolo. En dat allemaal in een wedstrijd die door Wout Poels al vroeg werd opengebroken. Dumoulin haakte later aan en reed met een stevig Nederlands getinte kopgroep naar de finish.

Herstel

In de rit van Diamante naar Potenza mocht de groep met onder meer ook Bauke Mollema en Koen Bouwman, een maximale voorsprong van bijna zes minuten pakken op het peloton. Poels moest het groepje van zes op ruim 60 kilometer van de finish laten gaan. Dumoulin liet zien zich prima hersteld te hebben van de teleurstelling eerder deze week, toen hij op weg naar de Etna veel tijd verloor.

Kopwerk

Poels bleef lang in zijn eentje zwemmen achter de kopgroep en werd uiteindelijk op 35 kilometer voor de finish opgeslokt door het peloton en eindigde uiteindelijk op plek 73. Dumoulin verrichtte vooraan veel kopwerk en maakte zich met ploeggenoot Bouwman op voor de finale van een rit met in totaal vijf stevige beklimmingen van Zuid-Italiaanse heuvels.

Herstel

Tom Dumoulin nam met de prestatie in de lastige rit vooral revanche op zichzelf en toonde daamee ook tekenen van herstel. In een eerste reactie tegenover Eurosport stak Dumoulin zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken: 'Ik ben ontzettend blij en het was een geweldige dag. Het was niet eens mijn bedoeling om meteen mee te springen. Maar ik vind het ook ontzettend fijn dat ik Koen Bouwman zo lekker heb kunnen helpen op weg naar de ritzege. Het is hem heel erg gegund.'