MVV neemt voorlopig afscheid van elftal spelers

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Bij MVV is het vizier al gericht op volgend seizoen. Daarom probeert de technische leiding in een zo vroeg mogelijk stadium de selectie op orde te krijgen.
Daarom neemt MVV, voorlopig, afscheid van in totaal elf spelers. In negen gevallen gaat het om spelers die zijn gehuurd en zich in de zomer eerst weer moeten melden bij hun eigen club.

Huurlingen

Dan gaat het om Marciano Aziz, Arian Kastrati, Ruben van Kouwen, Fostave Mabani, Levi Malungu, Mitchy Ntelo, Elano Yegen, Joshua Wehking en Toshio Lake. Alleen de overeenkomsten van Kai Bösing en Medhi Lazaar lopen af en zullen ook niet worden verlengd.

Gesprekken

In totaal 14 spelers hebben een nog doorlopend contract en zullen dus ook in het seizoen 2022-2023 actief zijn in De Geusselt. Dat zou ook zomaar kunnen voor een aantal van de spelers afgelopen seizoen werden gehuurd. De club laat weten in elk geval met de clubs van twee spelers bezig te zijn, om deze voetballers ook komend seizoen weer in Maastricht te laten spelen.

Academy

Daarover wordt op korte termijn meer duidelijk verwacht. De selectie zal verder worden aangevuld met talentvolle spelers uit de eigen opleiding, zoals de club ook al eerder in de toekomstplannen kenbaar maakte.

Hoofdcoach

Naast het samenstellen van een selectie is MVV voor het komende seizoen ook nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Eind maart werd afscheid genomen van Klaas Wels. Interim-trainer Maurice Verberne, die het seizoen afmaakte, is inmiddels in bezit van de juiste diploma's en zou zelf graag komend seizoen voor de groep staan. Op maandag 20 juni staat de eerste training gepland.