Mark Flekken opnieuw in voorselectie van Oranje

Afbeelding ter illustratie
Doelman Mark Flekken is ook voor de komende interlands weer opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.
Bondscoach Louis van Gaal heeft drie keepers opgenomen in de lijst die in totaal 30 namen telt. Op 27 mei wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.

Wedstrijdritme

Naast Mark Flekken zijn ook de ervaren doelmannen Jasper Cillessen en Tim Krul opgenomen in de voorlopige selectie. Die laatste degradeerde met zijn club Norwich City uit de Premier League. Cillessen kwam dit seizoen, mede vanwege blessures, nauwelijks in actie voor zijn club Valencia. Voor Flekken geldt dat allemaal niet. Hij beleeft een topseizoen, speelt alle wedstrijden, doet het goed in de Bundesliga en speelt op 21 mei met zijn club SC Freiburg de bekerfinale in Berlijn.

Nations League
Voor Oranje staat de maand juni in het teken van wedstrijden in de Nations League. In totaal speelt het elftal van Van Gaal vier wedstrijden: eerst uit tegen België en Wales. Dan thuis tegen Polen en Wales. Mark Flekken, opgegroeid in Bocholtz, maakte in maart zijn debuut als international en staat nu op twee interlands na de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland.

WK Voetbal

De vier wedstrijden in juni, als sluitstuk van het lopende seizoen, vormen voor het Nederlands elftal een belangrijke graadmeter op weg naar het WK voetbal dat in november wordt gehouden in Qatar.