Valkenburg krijgt Tour de France Cycle City label

Valkenburg © iStock
De organisatie van de Tour de France heeft Valkenburg het label 'Tour de France Cycle City' toegekend. Valkenburg is de eerste middelgrote gemeente die het maximale level van vier fietsen krijgt.
De Amaury Sport Organisation (A.S.O.), organisator van de Tour de France, reikt dit label uit aan steden en gemeenten die met hun beleid de wielersport, in de breedste vorm, promoten. Naast Rotterdam is Valkenburg aan de Geul de tweede gemeente in Nederland die dit keurmerk in ontvangst mag nemen.

Fietspromotie

De organisatie beloont Valkenburg voor de aandacht die het schenkt aan fietsen in het algemeen. Zo roemt het de veilige fietsinfrastructuur, het budget dat jaarlijks uitgegeven wordt voor de promotie van het gebruik van de fiets en de mogelijkheiden voor het parkeren van fietsen.
Als verbeterpunt wordt gewezen naar het ontwikkelen van bewegwijzering.

Vier fietsen

In totaal kregen 28 nieuwe steden en gemeenten dit jaar een label van de A.S.O. Zes steden ontvingen een nieuw label. Valkenburg wordt samen met Parijs en Kopenhagen aangemerkt in de hoogste categorie van dit keurmerk: vier fietsen.
De 34 steden en gemeenten die in 2022 een Tour de France Cycle City label kregen. © Illustratie: Tour de France