Fortuna dieper in problemen na nederlaag

Afbeelding ter illustratie © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft de cruciale wedstrijd tegen Vitesse met 1-2 verloren. Hierdoor staat Fortuna nu op de 16e plaats, de plek die verbonden is aan een plaats in de play-offs.
Aanstaande zondag, tijdens de laatste speelronde, zijn nog steeds alle scenario's nog mogelijk voor Fortuna Sittard. Belangrijkste houvast is nu dat een overwinning op NEC in Nijmegende zekerheid biedt op handhaving in de Eredivisie.

Gehavend Fortuna

De opstelling tegen Vitesse was voor trainer Sjors Ultee op voorhand al een uitdaging. De belangrijke sterkhouders Zian Flemming, Mats Seuntjens en Deroy Duarte waren geschorst en dat was te merken in de openingsfase. Fortuna oogde onzeker en wist geen kansen te creëeren, waarbij alles op alles gezet moest worden om Vitesse van score af te houden.

Stormloop

Vitesse verloor drie van de vier laatst gespeelde wedstrijden, maar van een vormdip was niks te zien in Sittard. Met name de spitsen Adrian Grbic en Loïs Openda vuurden continue op het doel van Yanick van Osch. In de 18e minuut raakte Grbic zelfs de paal en zes minuten later kon Openda op het allerlaatste moment gestuit worden dankzij een geweldige sliding van George Cox. Nadat in de 29ste minuut Andreas Samaris het veld moest verlaten met een liesblessure leken de problemen alleen maar groter te worden.

Wederopstanding

In het laatste kwartier wist Fortuna toch in de wedstrijd te komen. De eerste kans was er voor Lisandro Semedo die de bal uit zeer kansrijke positie over het doel volleerde. In de 44ste minuut kreeg Fortuna een penalty nadat Paul Gladon doorbrak op het randje van buitenspel. Vervolgens werd hij onderuit gehaald door Tomáš Hájek die aan zijn shirt bleef hangen. Gladon nam zelf onberispelijk de penalty en zette Fortuna tegen de verhouding in op voorsprong.

Gelijkmaker

Het was een ideaal scenario geweest als Fortuna met die verrassende voorsprong het kleedlokaal had kunnen opzoeken. Maar vrijwel direct vanaf de aftrap kwam een lange pass dankzij een listig overstapje terecht bij Million Manhoef, die aan de linkerkant de bal in de lange hoek binnenschoot voor zijn eerste eredivisie doelpunt.
Paul Gladon druipt teleurgesteld af na de 1-2 nederlaag. © Orange Pictures

Achterstand

Na de hervatting wist Fortuna wederom meer druk te geven op Vitesse, maar in de 63ste minuut zorgde een mooie pass van Eli Dasa dat Openda helemaal vrij de voorsprong kon inkoppen. Dat betekende dat Sjors Ultee aanvallend moest gaan wisselen door Tijjani Noslin en Charlison Benschop in te brengen.

Nederlaag

In de 72ste minuut had Noslin zijn invalbeurt kunnen belonen door de gelijkmaker binnen te koppen. Maar vanuit een ideale positie gleed hij uit waardoor hij geen kans meer had om de bal te raken. Benschop was in de 85ste minuut opnieuw heel dicht bij de gelijkmaker na een goede lage voorzet van Semedo. Hij kon de bal binnentikken maar timede zijn schot dusdanig slecht dat hij de bal slechts schampte. De nederlaag kwam hard aan bij de spelers en supporters, maar veel tijd om te treuren is er niet. Aanstaande zondag wacht de allesbeslissende ontmoeting uit bij NEC.
NEC-Fortuna Sittard begint zondag om 14:30 uur en is live te volgen in het programma Sport en Co.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!