Roda JC werkt 2-0 achterstand weg en speelt gelijk

Dylan Vente maakte de 2-1. © Orange Pictures
Roda JC kan zich zaterdag in eigen huis plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs. De Kerkradenaren speelden op Woudestein in Rotterdam met 2-2 gelijk tegen Excelsior. Bij rust stonden de Kerkradenaren nog met 2-0 achter.
Coach Jurgen Streppel hield in de eerste helft Benjamin Bouchouari en Richardt Jensen op de bank tegen de Rotterdammers en begon met Daryl Werker en Guus Joppen centraal achterin.

In actie komen

Na amper drie minuten werkte doelman Stijn van Gassel een inzet van Bryan Limbombe weg. Daryl Werker moest kort daarna in actie komen om te voorkomen dat Mats Wieffer gevaar kon stichten in het strafschopgebied van de Kerkradenaren.

Vroege achterstand

Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Excelsior op voorsprong kwam. Een vlotte combinatie door het centrum eindigde bij Kenzo Goudmijn, die de bal loeihard in het doel van Rody de Boer knalde.
Roda JC had nauwelijks antwoord op het spel van Excelsior dat na amper een kwartier de kans kreeg de voorsprong te vergroten. Rody de Boer voorkwam met een prima redding dat Thijs Dallinga de bal van dichtbij in het doel kon schieten.

Gevaar

Excelsior bleef drukken en zorgde met snelle aanvallen voor gevaar in het Kerkraadse strafschopgebied. De Kerkradenaren waren nauwelijks gevaarlijk, terwijl Excelsior weinig tegenstand ondervonden op weg naar het Roda-doel.

Excelsior verzilvert strafschop

Na een half uur begon Roda wat beter te spelen tegen de Rotterdammers en kreeg het via Davy van den Berg en Bryan Limbombe kansjes om de achterstand weg te werken. Absalem werd in de slotfase van de eerste helft in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar de overtreding werd niet bestraft. Aan de overkant wees scheidsrechter Ingmar Oostrom na een overtreding van Daryl Werker naar de stiip. Thijs Dallinga faalde niet de strafschop te verzilveren en de thuisploeg voor rust naar een 2-0 voorsprong te schieten.

Tweede helft

Kort na de hervatting kroop Roda JC door het oog van de naald toen Mats Wieffer een enorme doelkans liet liggen en Kenzo Goudmijn de bal naast schoot. Roda JC kreeg meer grip op de wedstrijd en deed verwoede pogingen de achterstand te verkleinen, maar strandde vooralsnog in het strafschopgebied van de tegenstander.

Achterstand weggewerkt

Halverwege de tweede helft schoot Dylan Vente de bal van afstand in het Rotterdamse doel en nauwelijks een minuut later kon de Kerkraadse aanhang juichen voor de gelijkmaker. Doelman Van Gassel kreeg een schot van Xian Emmers niet onder controle en Stefano Marzo was er als de kippen bij om de bal over de doelllijn te tikken.

In eigen hand

Roda bleef jagen op het doel van Van Gassel. Dylan Vente probeerde het nogmaals van afstand, maar de bal verdween in de tribune. Tien minuten voor het einde probeerde ook Davy van den Berg van grote afstand de bal tegen de touwen te knallen, maar de Excelsior-goalie en de lat voorkwamen dat Roda JC op voorsprong kwam. Enkele minuten later kopte Redouan El Yaakoubi de bal naast het doel van Rody de Boer en ook Siebe Horemans had geen succes met zijn uithaal.
De wedstrijd eindigde in 2-2 en daarmee heeft Roda JC de kans op plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs in eigen hand.