Het echte werk begint: hoe groot is de druk bij Roda JC?

Roda-spelers vieren een treffer in de thuiswedstrijd tegen Almere City. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade wil via de play-offs doorstromen naar de Eredivisie en zal dinsdagavond de eerste stap in de goede richting moeten zetten. De ploeg gaat op bezoek bij Excelsior.
Het is Roda's eerste van - in het meest gunstige geval - zes duels op de route naar het hoogste niveau. De Kerkradenaren willen een vijfde seizoen op rij in de Keuken Kampioen Divisie voorkomen en zitten nu in de fase waarin de druk om te presteren het grootst is. Spelers Patrick Pflücke, Daryl Werker en Xian Emmers vertellen hoe zij die druk ervaren.

'De mooiste wedstrijden'

De mentale kant van de sport blijft nog wel eens onderbelicht, maar spelers en trainers wijzen regelmatig naar het belang van dat facet in de topsport. Zeker op het moment dat de druk het hoogst is. Roda-coach Jurgen Streppel is zich daar bewust van. "Maar het zijn ook de mooiste wedstrijden. Ik probeer mijn spelers vooral mee te geven dat ze van deze wedstrijden moeten genieten."

Eerst uit, dan thuis

Roda JC en Excelsior eindigden als vijfde en zesde in de reguliere competitie, met een identiek puntenaantal. Het feit dat het doelsaldo van Roda JC twee goals beter was, leidde ertoe dat Roda boven de Rotterdammers eindigde op de ranglijst en daardoor de tweede wedstrijd tegen Excelsior thuis speelt. Dat gebeurt zaterdag, om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion.

Live

Dinsdag vindt de eerste krachtmeting tussen Excelsior en Roda JC plaats om 21:00 uur. De wedstrijd is dan live te volgen via L1 Radio.