Werker kent alle play-off-routes: 'Je voelt de ontlading'

Daryl Werker viert zijn beslissende treffer in de play-offs in 2017. © Orange Pictures
Als één iemand in de huidige selectie van Roda JC weet hoe de play-offs om promotie naar de Eredivisie aangevlogen moeten worden, is het wel Daryl Werker.
De verdediger uit Mechelen beleefde al vier play-offcampagnes met Roda. De diepte- en hoogtepunten, zoals zijn beslissende treffer in de finale tegen MVV in 2017, staan in zijn geheugen gegrift. Dinsdag begint hij met Roda aan zijn vijfde play-offrun, uit tegen Excelsior.

Basis

Werker speelde dit seizoen in 30 van de 38 duels van Roda, waar hij terugkeerde na een kortstondig voetbalavontuur in Griekenland vorig seizoen. Of Werker in de play-offs op een basisplaats kan rekenen, is de vraag. Trainer Jurgen Streppel zal in het hart van de verdediging moeten kiezen tussen de Limburger en de Fin Richard Jensen.

Tweeluik

Na de heenwedstrijd dinsdagavond in Rotterdam speelt Roda aanstaande zaterdagavond (20:00 uur) de return in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Maandag had Roda al ruim 8000 tickets verkocht voor die confrontatie en de verwachting is dat daar nog enkele duizenden toeschouwers bij komen. De winnaar van het tweeluik speelt in de halve finales van de play-offs tegen de nummer zestien van de Eredivisie.

Live

De wedstrijd Excelsior Rotterdam - Roda JC Kerkrade begint dinsdagavond om 21:00 uur. L1 Radio verzorgt vanaf dat tijdstip een rechtstreeks verslag van het duel.