Geen VAR bij play-offwedstrijden Roda JC door misverstand

Stockfoto © Orange Pictures
Bij de wedstrijden van Roda JC in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie kan er geen gebruik worden gemaakt van de videoscheidsrechter.
Door een misverstand heeft televisiezender ESPN volgens de KNVB niet de benodigde camera's beschikbaar om de videoarbiters in Zeist van beelden te voorzien. Ook bij de andere wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs is er geen videoscheidsrechter beschikbaar.

Halve finales en finale

Volgens de KNVB gaat het om 'een misverstand' bij ESPN. De zender was niet direct bereikbaar voor commentaar. Zowel bij de heenwedstrijden als de returns in de eerste ronde moeten de scheidsrechters het zonder hulp van de VAR doen. Het is de bedoeling dat de videoarbiters in de halve finales en finale wel weer worden gebruikt.

Live

Bij de wedstrijd van Roda JC tegen Excelsior zou dinsdagavond in Rotterdam scheidsrechter Rob Dieperink worden geassisteerd door videoscheidsrechter Richard Martens. Daar kan nu een streep doorheen. De wedstrijd tussen Excelsior en Roda JC begint dinsdagavond om 21:00 uur en is live te volgen op L1 Radio. Het tweede duel is zaterdag.