Verberne: 'Ik wil trainer blijven van MVV Maastricht'

Maurice Verberne © Orange Pictures
Hij is nu nog interim-trainer maar Maurice Verberne wil ook volgend seizoen de hoofdtrainer zijn van MVV Maastricht.
Verberne sprak over de afgelopen weken en de toekomst in het L1-programma AvondGasten Sport.

Ruime voldoende

Verberne stond de laatste zes wedstrijden van het seizoen aan het roer bij de Maastrichtse club na het ontslag van Klaas Wels. Onder Verberne kende MVV een goed einde van het seizoen met elf punten uit zes wedstrijden. Verberne geeft zichzelf een ruime voldoende voor de afgelopen zes weken. "Natuurlijk vanwege de resultaten, maar ook de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt, bijvoorbeeld op mentaal vlak."

Te laag

MVV is uiteindelijk als zestiende geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie, een plaats waar Verberne niet tevreden over is. "Ik vind, kijkend naar de groep, dat er meer had ingezeten. We zijn te laag geëindigd. Bij de winterstop stonden we tiende of elfde en dan moet je rond die plaats blijven strijden."

Zelfevaluatie

Verberne was al assistent-trainer bij Roda JC. Uit die periode heeft de Brabander veel geleerd. "Voordat ik bij MVV begon heb ik mezelf geëvalueerd. Ik ben minder verlangend geworden en ik ben ik meer gefocust op ontwikkeling en het creëren van een veilige omgeving." Verberne wil heel graag door in Maastricht. "Ik kan en ik wil blijven en nu is het aan de club wat zij willen. Daar gaat de komende dagen of weken meer duidelijkheid over komen."

Assistent

Mocht Verberne geen hoofdtrainer worden, wil hij ook als assistent blijven. "Op dit moment wel. Ik heb nog een doorlopend contract en ik weet waar de club naar toe wil. Zij willen talenten ontwikkelen en een bepaalde visie neerzetten en daar pas ik goed in. Het liefst als hoofdtrainer natuurlijk, maar als ik een stap terug moet zetten is het zo en dan pas ik me aan."