BAL stuit op Feyenoord in volgende ronde play-offs

Radenko Varagic © Orange Pictures
Na een overtuigende zege tegen Yoast United wacht Basketbal Academie Limburg (BAL) de volgende krachtmeting tegen Feyenoord.
De komende dagen spelen de Weerter basketbalmannen in de tweede ronde van de play-offs van de BNXT League.

Vertrouwen

BAL was afgelopen week in twee duels te sterk voor Yoast United. Na een gelijkspel in Bemmel (82-82) wist het in Sporthal Boshaven de volgende ronde te bereiken door met 81-70 te winnen. Met name de tweede helft van het duel in Weert zal vertrouwen geven. Daarin was de ploeg van Radenko Varagic duidelijk te sterk voor Yoast en ging het goed om met de mogelijkheden die het kreeg.

Feyenoord

Het benutten van de kansen zal belangrijk worden tegen de volgende tegenstander: Feyenoord. De Rotterdammers mogen vooraf sterker worden ingeschat als Yoast United. Eerder dit seizoen ging BAL twee keer onderuit tegen Feyenoord. In Rotterdam werd het 81-62 voor de thuisploeg en in Weert stond er een 49-74 stand op het scorebord.

Landstitel

De Rotterdammers kregen afgelopen week wel een tik te verwerken. In de kwartfinales van de Nederlandse play-offs ging het twee keer onderuit tegen Zwolle waardoor het de halve finales in de strijd om de landstitel misliep. Door de nederlaag stroomt Feyenoord nu in bij de BNXT League play-offs.

'Vechten voor elk moment'

Varagic vindt het mooi dat zijn ploeg de kans krijgt om de wedstrijden tegen Feyenoord te spelen. "Het is een extra kers op de taart voor ons. We bekijken het nu van wedstrijd tot wedstrijd en zullen vechten voor elk moment. Dan zal moeten blijken of het genoeg is om door te gaan of niet. Ons seizoen is al geslaagd."
Woensdagavond om 20:00 uur speelt BAL het eerste duel in Sporthal Boshoven. Zondagavond is de return in Rotterdam. De beste ploeg over twee duels gaat door naar de volgende ronde.