Verstappen had 'zware race' liever gecontroleerd uitgereden

Max Verstappen met zijn eerste prijs van de GP van Miami © Persbureau ANP
Max Verstappen had de "zware race" in Miami liever gecontroleerd uitgereden. Een safetycar na driekwart van de Grote Prijs van Miami zorgde voor een spannende slotfase, waarin de wereldkampioen met zijn rivaal Charles Leclerc wederom zorgde voor een fraai schouwspel.
"Deze was heel mooi, maar het was wel heel zwaar. Al na vijftien rondjes begonnen ze te tellen. Het was supermooi, maar de safetycar hielp niet. Anders had ik de race gecontroleerd uit kunnen rijden. Nu was het wel spannend voor iedereen", zei Verstappen voor de camera van Viaplay.

Saftycar

Verstappen leek onbedreigd naar zijn derde zege van het seizoen te rijden toen een crash tussen Lando Norris en Pierre Gasly zorgde voor een safteycar. Die bracht de spanning in de wedstrijd volledig terug. "Op harde banden zat het dicht bij elkaar", erkende Verstappen.

'Ik had het een beetje lastig'

"Het was moeilijk om heel constant te zijn, omdat het heel zwaar was. Daardoor kon je niet te veel pushen en was ik een beetje aan het aftasten. Ik had het een beetje lastig na de safetycar, maar toen de banden warm waren, ging het goed."

Tevreden teambaas

Teambaas Christian Horner was een tevreden man, nu het gat met Leclerc is verkleind tot 19 punten. "Het herstel van Max is knap na de vrijdag. Hij had een goede start en zette een inhaalactie op Leclerc in wanneer het moest", zei Horner. "De bloeddruk is alweer flink omhoog. Het wordt weer een jaar net als vorig jaar en dat is alleen maar goed voor de sport."
De volgende race is over twee weken, in Barcelona en die is live te volgen bij L1.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.