'Liever drie punten en schorsingen dan helemaal niets'

Trainer Sjors Ultee moedigt zijn ploeg aan in het duel met FC Twente © Orange Pictures
Fortuna Sittard streed in het uitduel tegen FC Twente voor elke meter.
Die onverzettelijkheid heeft echter ook consequenties: het oplopen van gele kaarten en daarmee gepaard gaande schorsingen.

Belangrijke spelers geschorst

Voor de wedstrijd van aanstaande woensdag tegen Vitesse zijn belangrijke spelers als Seuntjens, Flemming en Duarte geschorst. Zij liepen in het duel met FC Twente tegen een gele kaart aan.

Liever drie punten

Trainer Sjors Ultee vindt dat onvermijdelijk maar geeft toch de voorkeur aan volop strijdende spelers: "Liever drie punten en schorsingen dan geen schorsingen en nul punten."

Omgaan met druk

Ultee merkt dat zijn team steeds beter kan omgaan met de druk die het spelen van degradatiewedstrijden meebrengt. De komende twee wedstrijden zullen ongetwijfeld dezelfde spanning oproepen bij spelers en fans.

Vitesse en NEC

In de staart van de ranglijst zijn er nog geen beslissingen gevallen wat betreft de strijd tegen degradatie. Fortuna speelt woensdag in eigen huis met een gehavend team tegen Vitesse. De laatste competitiewedstrijd voor de Sittardse club is op zondag 15 mei in Nijmegen tegen NEC.
Beide wedstrijden zijn live te volgen via L1 Sportradio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!