Robin Frijns wint 6 uur van Spa-Francorchamps

Autocoureur Robin Frijns heeft met zijn Belgische team WRT de 6 uur van Spa-Francorchamps gewonnen © Orange Pictures
Autocoureur Robin Frijns heeft met zijn Belgische team WRT de 6 uur van Spa-Francorchamps gewonnen.
Samen met zijn teamgenoten René Rast en Sean Gelael was de Maastrichtenaar op het circuit in de Ardennen oppermachtig in de LMP2 klasse.

'Een gekke race'

De hectische race werd geteisterd door regenbuien en incidenten en werd in totaal drie keer onderbroken door een rode vlagsituatie. Robin Frijns: “Uiteraard heel blij met het resultaat. Het was een gekke race, met drie rode vlaggen. We mochten zelfs leiden in de stromende regen, wat een beetje een verrassing was! Na de teleurstelling hier in Spa vorig jaar, was het belangrijk om te winnen."

Beste regenrijder

Tijdens de hevige regen toonde Frijns zijn stuurmanskunsten en nam zelfs de leiding in de wedstrijd. In zijn WRT-Oreca troefde hij de veel snellere Hypercars af. Zelfs toen de regen met bakken uit de hemel viel bleef Frijns steeds snellere rondetijden rijden. In totaal bouwde hij een voorsprong van zo'n 15 seconden op.

Opdrogend asfalt

Een crash van Alex Brundle en de hevige regen waren een reden voor het stilleggen van de race waardoor de voorsprong van Frijns teniet werd gedaan. Na de herstart, op een opdrogende baan, werd Frijns binnen een paar ronden ingehaald door de veel krachtigere Hypercars.

Monza

Het team van Frijns werd als derde algemeen afgevlagd. De overwinning in de LMP2 klasse is een goede opsteker richting de derde race van het WEC-kampioenschap op 10 juli op het circuit van Monza.