Eenvoudige overwinning Lions, Bevo verliest opnieuw

Stockfoto. © iStock
Kembit-Lions heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt in de HandbalNL League. De ploeg uit Sittard-Geleen won met 37-26 op bezoek bij Quintus. Herpertz/Bevo uit Panningen ging voor de tweede week op rij onderuit, ditmaal bij KRAS/Volendam: 31-40.
Door de nederlaag komt Bevo op grotere achterstand te staan in de stand.

Verschil

Lions wilde zich in Kwintsheul revancheren voor de nederlaag tegen Volendam vorige week. De ploeg van Christoph Jauernik was vanaf het begin van de wedstrijd scherp en wist bij een stand van 2-2 snel een gat te slaan door vijf doelpunten op rij te scoren. Lions wist daarna het verschil te handhaven en stilaan uit te bouwen. Bij rust stond een stand van 11-18 op het scorebord in Zuid-Holland.

Geruststellend

In de tweede helft kwam die ruime voorsprong niet in gevaar. Lions kwam goed uit de kleedkamer en had binnen zes minuten het verschil vergroot naar tien doelpunten. Met dat geruststellende verschil speelde Lions de wedstrijd op een professionele manier uit. De ploeg van Jauernik won uiteindelijk met 37-26.

Sterke tegenstander

Bevo trof met Volendam een sterke tegenstander. De Noord-Hollandse formatie stond voor de wedstrijd op de tweede plaats. Die plekken geven aan het eind van het seizoen recht op het spelen van wedstrijden om de landstitel. Bevo begon goed aan het duel en stond na vijf minuten op een 1-4 voorsprong in Volendam. De Noord-Hollanders vochten zich daarna wel snel terug in de wedstrijd. Het ging vervolgens lange tijd gelijk op, maar Volendam wist door een offensief vlak voor rust met een 21-16 voorsprong de kleedkamers in te gaan.

Achter de feiten

Ook aan het begin van de tweede helft liep Bevo achter de feiten. Zes minuten na rust keek de ploeg van interim-trainer Danny van Katwijk al tegen een achterstand van negen punten aan. Het bleek het beslissende verschil in de wedstrijd te zijn. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Panningen met 40-31.

Stand

In de stand staan Volendam en Aalsmeer samen bovenaan met tien punten. Lions volgt op drie punten achterstand met zeven punten. Bevo staat vierde met zes punten. Er staan nog vier speelrondes op het programma.