Harde nederlaag voor Flekken in strijd om Champions League

Mark Flekken met in de rug de trouwe aanhang van SC Freiburg. © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken uit Bocholtz heeft met SC Freiburg een pijnlijke nederlaag geleden in de strijd om een Champions League-ticket. In eigen huis verloor Freiburg met 1-4 van Union Berlin.
Daardoor heeft Freiburg plaatsing voor de Champions League niet meer in eigen hand.

Afgekeurd doelpunt

Na elf minuten moest Flekken voor het eerst de bal uit het net halen. Grischa Prömel zette de bezoekers op voorsprong. Freiburg leek op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt van Lucas Höler werd afgekeurd vanwege hands. Nog voor rust scoorde de ploeg uit Berlijn twee keer. Christopher Trimmel en Sheraldo Becker beslisten het duel daardoor nog voor de rust.

Pijnlijker

Aan het begin van de tweede helft kwam Freiburg op 1-3 via Höler, maar verder dan dat doelpunt kwam Freiburg niet. Andras Schäfer maakte de nederlaag van Freiburg in de laatste minuten nog wat pijnlijker: 1-4.

Laatste speelronde

Freiburg staat nog steeds op de vierde plaats, maar concurrent RB Leipzig kan de club van Flekken passeren als het zondag wint van Augsburg. Volgende week zaterdag is de laatste speelronde in de Duitse Bundesliga. Dan speelt Freiburg de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, dat al zeker is van een ticket voor de groepsfase van de Champions League.