Tom Dumoulin maakt zich op voor tijdrit Boedapest

Tom Dumoulin tijdens de Amstel Gold Race © George Deswijzen
Tom Dumoulin start zaterdag om 16.31 uur vanaf het Heldenplein in Boedapest aan zijn tijdrit. De Maastrichtenaar heeft zijn zinnen gezet op de winst in deze etappe en eventueel de roze trui te veroveren.
De tijdrit is ruim negen kilometer lang en eindigt op een klimmetje. Dumoulin gaf al eerder aan dat het parcours hem goed ligt. Dumoulin start met 14 seconden achterstand op klassementsleider Mathieu van der Poel.

Klassementsmannen

Dumoulin start vrij vroeg ten opzichte van de andere klassementsmannen. Na Dumoulin starten nog Simon Yates, Mikal Landa, Richard Carapaz, João Almeida en Wilco Kelderman. De winnaar van de roze trui vrijdag, Mathieu van der Poel zal als laatste vertrekken van het heldenplein in Boedapest, om 16.55 uur.

Specialisten

Er zijn meer tijdritspecialisten die azen op de overwinning boven op de berg bij de Burcht van Boedapest. De Sloveen Jan Tratnik bijvoorbeeld die vorig jaar Tadej Pogacar versloeg tijdens het nationaal kampioenschap tijdrijden. Ook Edoardo Affini, Thymen Arensman en Richie Porte zullen een poging wagen. Wout Poels uit Blitterswijck zal om 16.12 uur van het startpodium rijden.

Verkennen

Tom Dumoulin, die vorig jaar nog tijdrit-zilver pakte tijdens de Olympische Spelen van Tokio, heeft de afgelopen dagen nog niet het parcours kunnen verkennen vanwege het vele verkeer in Boedapest. Dit zal hij zaterdagochtend voor de eerste keer gaan doen.