Verstappen rijdt derde tijd in eerste training GP Miami

Max Verstappen in Miami. © ANP
Max Verstappen heeft in de eerste vrije training van de Grote Prijs van Miami de derde tijd gereden.
De regerend wereldkampioen kwam in zijn Red Bull tot 1.31,277. Charles Leclerc, de leider in het kampioenschap, was in zijn Ferrari de snelste: 1.31,098. George Russell zat met de tweede tijd in zijn Mercedes tussen de twee in.

Bottas

Valtteri Bottas, de Finse coureur van Alfa Romeo, belandde naast de baan en heeft daarbij flinke schade opgelopen. De sessie lag daardoor enige tijd stil.

Nieuw

De Grote Prijs van Miami is nieuw op de kalender. Het is de tweede grand prix in de Verenigde Staten, naast de race in oktober op het Circuit of the Americas. Verstappen gaat in Florida op jacht naar zijn derde zege van het seizoen.

GP Miami

Pitlane blikte eerder deze week al vooruit op de allereerste GP van Miami, die op voorhand al veel stof van het asfalt doet opwaaien. "Het gaat een enorme show worden, maar ik vraag me af of het ook een show op de baan gaat worden", zegt F1-analist Xavier Maassen. "Je gaat in de loop van het weekend een verandering zien van het asfalt. Pas als er meer grip komt, zullen bepaalde auto's beter gaan werken."