BAL naar volgende ronde play-offs

BAL in actie tegen Yoast United © L1
Basketbal Academie Limburg uit Weert heeft de volgende ronde van de play-offs van de BNXT League bereikt. De ploeg van Radenko Varagic won in eigen sporthal van Yoast United: 81-70.
Met name een sterk derde en vierde kwart bezorgde BAL de overwinning. Afgelopen dinsdag eindigde het eerste duel in 82-82.

Voortvarende start

BAL begon sterk in eigen huis tegen de ploeg uit Bemmel. De Weerter basketballers hadden snel een voorsprong van vijf punten op het scorebord staan. Nadat Yoast United even terugkwamen, besloot BAL het eerste kwart met een 19-15 voorsprong.

Kansen gemist

In het tweede kwart waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Waar BAL een aantal pogingen niet zag worden omgezet in een score, lukte Yoast United dat wel. Vlak voor het einde van de tweede kwart kwam het team van Paul Vervaeck voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Yoast United ging uiteindelijk met een 32-30 voorsprong de rust in.

Driepunters

Aan het begin van het derde kwart miste BAL opnieuw een aantal pogingen om naast Yoast United te komen. De ploeg uit Bemmel kwam daardoor op vier punten voorsprong. In de laatste minuten van het kwart lukte het BAL wel om naast en voorbij de Gelderse ploeg te komen. Mede door twee driepunters van Sander Hollanders denderde de ploeg van Varagic over Yoast United en leidde het na het derde kwart met 57-49.

Overwinning

Aan het begin van het vierde kwart ging BAL door met scoren en zag het Yoast United een aantal pogingen missen. Halverwege het derde kwart was daardoor het verschil al opgelopen naar 11 punten. Het bleek het definitieve verschil te zijn. Uiteindelijk won BAL met 81-70. In de volgende ronde treft het Feyenoord.