Roda JC zorgt opnieuw voor spektakel in Kerkrade

Dylan Vente juicht na zijn treffer voor Roda JC tegen Telstar © Orange Pictures
Met de meest cruciale weken van het seizoen voor de deur ging Roda met horten en stoten langs Telstar: 4-3
De route in aanloop naar de eerste ronde van de play-offs verloopt voor Roda JC allerminst vlekkeloos. Na nederlagen tegen FC Emmen en FC Den Bosch was Roda tegen Telstar lange tijd volledig onherkenbaar, maar won het uiteindelijk op spectaculaire wijze, en sleepte het ook nog het thuisvoordeel in de eerste play-off-ronde uit het vuur.

Ontknoping

In de afgelopen weken ging het vooral over het klaarstomen op weg naar de ontknoping van het seizoen. Even lonkten zelfs topnoteringen op de ranglijst, maar naarmate de lente meer om de hoek kwam kijken was Roda JC de afgelopen wedstrijden even niet meer het swingende elftal van pakweg een maand geleden. En ook tegen Telstar verliep het uiterst stroef.

Zomeravond

Na zeven minuten leken de Kerkradenaren in een zetel te zitten, nadat Patrick Pflücke vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar uithaalde. Maar vervolgens leek het alsof er een potje zomeravondvoetbal in het park werd gespeeld. Telstar begreep het wel en had met Giovanni een scherpe spits. Guus Joppen liet zich foppen door de huurling van Ajax, die raak kopte. Tien minuten voor rust dachten de verdedigers van Roda dat de bal over de achterlijn was, zonder VAR liet scheidsrechter Van der Laan doorspelen. De geel-zwarten keken toe, Giovanni wist wel dat als er niet gefloten wordt het spel doorgaat en sloeg opnieuw toe: 1-2.
Dylan Vente in duel met Telstar-speler Jay Kruiver. © Orange Pictures

Zorgwekkend

Direct na de pauze ontsnapte de thuisploeg aan een grotere achterstand na geklungel van doelman Rody de Boer en leek het een desastreuze avond te worden. Zeker toen Bensabouh de 1-3 maakte en voor de beslissing leek te zorgen.

Spektakel

Terwijl Jurgen Streppel wisselde en zo verschillende spelers weer aan het werk zag, ontspon zich dankzij de aansluitingstreffer van Joppen een ware remontada. En bleken de Kerkradenaren mentaal ijzersterk. Dylan Vente kopte de gelijkmaker binnen en Pflücke benutte vlak voor tijd een penalty: 4-3.

Route

Voor de route in de play-offs maakte dat ook nog veel uit want Roda eindigt het reguliere seizoen nu op de vijfde plaats, werd de best genoteerde ploeg in de laatste periode ná uiteindelijke winnaar FC Emmen. Dat levert de club ook nog eens een fraai bedrag van ruim 60.000 euro op. Een niet meer verwachte bonus.

Mentaal

Voor Streppel en co begint het toetje van het seizoen aanstaande dinsdagavond in Rotterdam tegen Excelsior. Volgende week zaterdag volgt dan de return in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Voetballend was het niet goed tegen Telstar, maar met de steun van het publiek én mentale veerkracht zit het in elk geval wel goed in Kerkrade. En dat kan ook iets opleveren.