MVV sluit het seizoen af met overwinning bij TOP Oss

MVV nam het de laatste speeldag op tegen TOP Oss. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft na een sterke slotfase van het seizoen zichzelf beloond met een 0-1 overwinning tegen TOP Oss. Mitchel Keulen scoorde in de vijfde minuut het enige doelpunt.
Dankzij deze overwinning sluiten de Maastrichtenaren het seizoen af op de zestiende plaats.

Positief

Ondanks een teleurstellende plaats op de ranglijst, wordt er in Maastricht toch positief uitgekeken naar het volgend seizoen. Sinds interim-trainer Maurice Verberne de scepter zwaait, wordt er beter gevoetbald met maar één nederlaag in de laatste zes wedstrijden. Verberne spreekt zelf ook de ambitie uit om volgend seizoen hoofdtrainer te worden. De komende zomer zal duidelijk worden of dat ook gaat gebeuren. Een ander positief punt is dat de selectie grotendeels intact kan blijven dankzij lopende contracten. Die zekerheid heeft de club de afgelopen jaren niet meer gekend en zodoende kunnen ze gericht op zoek naar nieuwe aanwinsten voor het volgend seizoen.

Winst

Voor een uitverkocht uitvak met MVV supporters wilden de Maastrichtenaren het seizoen uiteraard met een overwinning afsluiten. Dat begon voortvarend toen Mitchel Keulen in de vijfde minuut direct doel trof. De corner van Sven Blummel nam hij direct op de slof met de gewenste openingsgoal als gevolg.
Mitchel Keulen wordt gefeliciteerd met zijn vroege treffer. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl

Makkelijke helft

In het eerste half uur had MVV nauwelijks iets te duchten van TOP Oss en verzuimde zelf om de voorsprong te verdubbelen. Het meeste gevaar vanuit Maastrichts perspectief kwam voornamelijk uit hun vier corners in de eerste helft. Daarbij was Orhan Džepar in de 23ste minuut heel dichtbij een goal. Hij kopte goed naar de grond, maar rakelings naast het doel van Norbert Alblas. Pas in de laatste tien minuten kwam TOP Oss meer in de buurt van doelman Romain Matthys, maar dat leverde vooralsnog niets op.

Mitchy Ntelo

Na een uur spelen werd de topscoorder van MVV naar de kant gehaald. De 21-jarige huurling van Standard Luik bleek nog niet fit genoeg om dit seizoen volledige wedstrijden te spelen. Maar in die beperkte speeltijd, wist hij wel tien maal het doel te treffen. Voor hem in de plaats kwam Leroy Labille, dat was ook een tactische wissel van Verberne. Want in deze fase van de wedstrijd begon TOP Oss zich toch ook nadrukkelijk te melden op de helft van MVV.

Stand houden

Net als vorige week tegen Jong Ajax werden de Maastrichtenaren na een uur spelen gedwongen steeds meer te gaan verdedigen. De aanvallen van de ploeg uit Oss werden steeds gevaarlijker via het spitsenduo Kay Tejan en Jearl Margaritha. Maar zoals zo vaak al dit seizoen toonde Matthys zijn klasse als doelman door continue correct in te grijpen waar nodig. Met name in de 86ste minuut was hij de held aan de kant van MVV toen hij oog in oog met Tejan de bal ternauwernood wist te keren.

Dubbele winst

Op de slotdag kon MVV dankzij de 0-1 overwinning voor de eerste keer twee wedstrijden op rij winnen dit seizoen. Zo eindigde het seizoen dan toch nog met een MVV waarbij weer kleur op de wangen is verschenen. Gesteund door een trouwe achterban en met een selectie die het seizoen met vertrouwen is geëindigd is het te hopen dat die lijn het volgende seizoen doorgetrokken kan worden.