VVV-Venlo verlost van vloek tegen beloftenteams

Matchwinner Sven Braken, ook tegen Jong FC Utrecht trefzeker © VVV-Venlo
Wat deze competitie maar niet wilde lukken, speelde de ploeg van trainer Jos Luhukay op bezoek bij Jong FC Utrecht wel klaar: VVV ging aan het eind van deze competitie met een 2-3 zege van het veld op Sportcomplex Zoudenbalch.
Pas toen VVV vrijdagavond voor de derde keer op voorsprong kwam in het duel tegen de Utrechtse talenten, was de zege een feit.

'Hatelijke 0'

Daarmee slaagde de Venlose club er dit seizoen op het nippertje in om punten te pakken tegen een beloftenteam. En nu eindelijk verlost is van de 'Jong-vloek'. Alle eerdere wedstrijden tegen Jong AZ, Jong Ajax, Jong PSV en de thuiswedstrijd in Venlo tegen Jong FC Utrecht gingen verloren.

Gehavend

Met blessures van Brian Koglin en Sem Dirks miste de Venlose ploeg in Utrecht het hart van de verdediging. Rechtsback Tobias Pachonik was geschorst en Stan van Dijck was niet helemaal fit. Tel daarbij de langer geblesseerden Tristan Dekker en Richard Sedlacek en het was duidelijk dat Luhukay en Jay Driessen moesten puzzelen om een uitgebalanceerd elftal op te stellen. Keeper Lukas Zima mocht vaste doelman Dylano van Crooy in dit laatste competitieduel vervangen.

Eerste helft

Na twee goede maar gemiste mogelijkheden voor de Utrechtse talenten Mohamed Mallahi en Sanches Fernandes, was het VVV dat na bijna twintig minuten op voorsprong kwam. Nick Venema opende de score, 0-1. Lang stond die stand niet op het scorebord. In de 24e minuut viel de gelijkmaker via Mees Rijks. Jong Utrecht wilde meer en creërde meerdere mogelijkheden maar de pogingen misten precisie of werden gepakt door VVV-doelman Zima.
In de 33ste minuut viel het doelpunt verrassend aan de andere kant Mitchell van Rooijen scoorde tegen zijn oude club en bracht VVV op 1-2. Joep Kluskens was daarna dichtbij zijn eerste treffer maar de stand bleef ongewijzigd tot de rust.

Na de thee

Beide teams begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Dat was amper vijf minuten oud toen Mohamed Mallahi net een prachtig doelpunt, schot van ver via binnenkant paal, de gelijkmaker aantekende: 2-2. De gevaarlijkste man aan Utrechtse zijde en doelpuntenmaker miste daarna de volgende kans. VVV kwam voor de derde keer van de avond op voorsprong. Sven Braken poeierde in de 62ste minuut de 2-3 achter doelman Thijmen Nijhuis. Deze keer gaf de ploeg van Luhukay de voorsprong niet meer uit handen en sluit de competitie 2021-2022 af met een driepunter.

Anoniem

VVV-Venlo degradeerde aan het eind van vorig seizoen samen met FC Emmen en ADO Den Haag naar de eerste divisie. ADO speelt dit seizoen play-offs, FC Emmen is kampioen en promoveert naar de eredivisie. VVV daarentegen kent een anoniem seizoen en eindigt nog net in het linkerrijtje als tiende. Dat is (zeker sportief gezien) teleurstellend.