BAL aan de bak in play-off tegen Yoast United

Basketbal Academie Limburg (BAL) © Frank Kerbusch - PubliciteitVisie.nl
De basketballers van Basketbal Academie Limburg (BAL) gaan vrijdag in eigen hal proberen hun seizoen te verlengen.
In Sporthal Boshoven in Weert wordt in de play-offs van de BNXT-League de strijd aangebonden met Yoast United, een ploeg die afgelopen dinsdag nog behoorlijk aan BAL gewaagd bleek.

Lichte favorietenrol

In Bemmel, de thuishaven van Yoast, ontliepen beide ploegen in de heenwedstrijd helemaal niets: 82-82. Een resultaat dat behoorlijk in lijn was met de uitkomst van de reguliere competitie, die BAL met drie punten meer afrondde dan Yoast. De formatie uit Weert, gecoacht door Radenko Varagic, kan dan ook als lichte favoriet voor dit tweeluik gezien worden.

Talent

Veel ogen zullen daarbij weer gericht zijn op de Limburgse troef in de Limburgse equipe: driepuntschutter Sander Hollanders. De Kerkradenaar werd vorige week nog verkozen als Nederlands grootste talent in de competitie en had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de memorabele nationale bekerwinst van BAL. Tegenstander toen in de finale? Inderdaad, Yoast United.

Glans

De confrontatie van vrijdag is direct ook de laatste kans voor BAL om het huidige seizoen van glans te voorzien. Want wanneer Yoast met de overwinning aan de haal gaat, is de jaargang voor het team uit Weert voorbij. Komt BAL als winnaar uit de bus, dan wacht in de tweede ronde van de play-offs een confrontatie met het Zwolse Landstede Hammers of Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Rotterdam.
Het duel in Sporthal Boshoven begint vrijdagavond om 20:00 uur.