Pitlane: Verstappen wacht een show, mét nephaven, in Miami

Sem Caelen en Xavier Maassen. © L1 (Danique Daemen)
Het gat naar Charles Leclerc verkleinen tot een gaatje, zo luidt de opdracht voor Max Verstappen dit weekend. Dat moet gaan gebeuren in een even nieuw als onvoorspelbaar decor.
Pitlane blikt vooruit op de allereerste GP van Miami, die op voorhand al veel stof van het asfalt doet opwaaien. "Het gaat een enorme show worden, maar ik vraag me af of het ook een show op de baan gaat worden", zegt F1-analist Xavier Maassen. "Je gaat in de loop van het weekend een verandering zien van het asfalt. Pas als er meer grip komt, zullen bepaalde auto's beter gaan werken."

Hap

Verstappen reist als nummer twee in de WK-stand naar Miami af. In het vorig raceweekend, in het Italiaanse Imola, nam hij als aanvankelijke nummer zes in het WK een enorme hap uit zijn achterstand op WK-leider Leclerc, van 46 naar 27 punten.

Status

Dat de regerend wereldkampioen in Florida een aardige status heeft opgebouwd, blijkt wel uit een rondgang bij raceminnend Miami. Verslaggever Maurice de Heus sprak in Florida met International GT-rijder Scott Vanacore en Troy Flis, die als teameigenaar in de Sportscar-kampioenschappen werkte met de Nederlandse topcoureur Renger van der Zande.

Vuurdoop

In deze aflevering van Pitlane wordt verder ingezoomd op de gloednieuwe baan waarop zondag geracet wordt. Daarnaast komt Verstappen zelf aan het woord over de F1-vuurdoop in Miami, is er aandacht voor de opkomst van de Formule 1 in de Verenigde Staten en wordt gekeken naar de winnaars en de verliezers van de openingsfase van dit seizoen.

Live

De GP van Miami begint zondag, door het tijdsverschil met de Verenigde Staten, pas om 21:30 uur Nederlandse tijd. De race is dan live te volgen via het liveblog op 1Limburg.

Pitlane

Pitlane is het autosportprogramma van L1. Iedere donderdag voor een grand prix word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de Formule 1. Ook zijn in het programma reportages en interviews te zien.